Populariteit van de AppliGate XPages wiki stijgt.

De laatste tijd zie ik een toenemende belangstelling voor de AppliGate XPages wiki. Er is veel belangsteling voor de volgende twee artikelen.

Install IBM Lotus Domino Designer 8.5.2

Niet helemaal bovenaan in de lijst, maar toch heel veel bekeken is het artikel “Install IBM Lotus Domino Designer 8.5.2“. Dit zou erop kunnen duiden dat de belangstelling voor Domino weer aan het toenemen is en dat is een goed teken.

Het artikel staat primair in de XPages wiki voor de cursisten die zich aangemeld hebben voor onze XPages cursus. Er wordt van ze verwacht dat ze hun eigen laptop meenemen met daarop de Domino Designer software die voor de XPages cursus nodig is. Deze software is gratis bij IBM te downloaden.

Men kan kiezen voor een volledige configuratie inclusief server, waar overigens wel een licentie voor nodig is. Veel cursisten kiezen echter alleen voor de Domino Designer client (bij de gratis download wordt ook de Domino Adminstrator en Notes client meegeleverd!) en maken dan gebruik van de server van AppliGate in de cursus. Tot nu toe is dat allemaal goed verlopen.

Het topartikel in de wiki is echter “Simulation @Prompt with dijit.Dialog

Simulation @Prompt with dijit.Dialog

Het topartikel in de wiki is echter “Simulation @Prompt with dijit.Dialog“. Dit artikel is ontstaan door een vraag die speelde bij het Mondriaan XPages project. Oscar Bout had mij in een eerdere XPages cursus al aangespoord om meer met Dojo te doen in XPages. Na het nodig uitzoekwerk kwam ik tot de oplossing met de dijit.Dialog widget, zoals die beschreven staat in het artikel.

Nog geen ervaring met XPages?

AppliGate organiseert geregeld de 4-daagse cursus XP852 – Lotus Domino Designer 8.5.2 Basic XPage Applications. De eerst volgende cursus is op 30 mei as. en is tevens de laatste cursus voor de zomermaanden. Kijk binnenkort op de AppliGate web site voor nieuwe data voor het najaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: