ROC Mondriaan krijgt hulp van Lotus Loves People

Wiebe, Kelvin en Michel gaan XPages gebruiken voor de Ronde van Texel

De afdeling Techniek en ICT van ROC Mondriaan, neemt het gehele ICT-gebeuren voor hun rekening tijdens de Ronde van Texel, het inmiddels internationaal beroemde catamaran evenement dat elk jaar in juni wordt gehouden. De applicaties die men gebruikt zijn uitgevoerd met Lotus Domino, niet verwonderlijk omdat het gehele systeem in de lucht moet blijven ook al valt de verbinding met het Internet uit.

De ronde van Texel, het inmiddels internationaal beroemde catamaran evenement dat elk jaar in juni wordt gehouden

Het systeem bestaat uit twee gedeelten, het Relatiebeheersysteem (RBS) en het Informatie Inschrijf systeem (IIS). Het RBS is het administratief systeem waar de organisatie de gegevens van de vele vrijwilligers, sponsors en zeilverenigingen van het evenement bijhoudt.

Het IIS heeft alle functies die je van een systeem voor zeilwedstrijden mag verwachten. Het gedeelte voor on-line inschrijven door de zeilers draait op een Tomcat-server.

Elk jaar vinden er op verzoek van de klant uitbreidingen en aanpassingen van de systemen plaats. Dit jaar wil men dat het RBS gedeeltelijk een web-interface krijgt. De studenten denken eraan om hiervoor XPages te gebruiken. Het ligt dan ook voor de hand om het on-line inschrijven met XPages uit te voeren.

Lotus Loves People steunt Mondriaan

Omdat men nog niet zoveel ervaring met XPages heeft, is de hulp van Lotus Loves People ingeroepen. In de stuurgroepvergadering van 9 november is het fiat gegeven.

Kerndocent Toby Jeltes heeft een bijzondere visie op de overdracht van kennis

Vanmorgen, 10 november 2010, is de eerste stap van het plan uitgevoerd: Presentatie van het huidige systeem door de studenten, die de aanpassingen en uitbreidingen gaan verzorgen.

Kerndocent Toby Jeltes heeft een bijzondere visie op de overdracht van kennis. Ze realiseren dat door opdrachten van klanten uit te voeren. Elk project heeft naast de begeleidende docenten, twee studenten die al bepaalde technische kennis hebben opgedaan aan een eerder project aangevuld met twee newbies, aan wie de kennis wordt overgedragen. De newbies zijn de rotten in het vak voor het jaar daarop.

In het geval van nieuwe technologieën betrekt men graag experts vanuit de praktijk erbij. Dit zullen dus ervaren consultants van de Lotus Loves People partners zijn.

De studenten die het gaan doen

De ploeg is nu samengesteld uit:

ISS: de ervaren studenten Wiebe (3e jaars) en Kelvin (4e jaars) met de newbies Justin en Bas.

RBS: Michel, 4e jaars student.

Morgen 11 november geef ik een presentatie over best practices XPages. De informatie van vandaag en morgen is van belang voor maandag as. als het plan van aanpak aan de orde komt. De activiteiten bepalen we aan de hand van een scrum-sessie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: