Page Speed en GAE deel 2

In een van onze vorige blogs lieten we al weten dat Page Speed een score van 95/100 toekende aan onze home pagina. Fantastisch maar…

Echter voordat de data de browser bereikte was er ook zo’n 2 seconden voor nodig, veel te lang. De oorzaak was dat GAE de applicatie uit de lucht haalde als er gedurende enige tijd geen verzoeken werden ontvangen. Als er dan weer een verzoek voor data binnenkwam moest de applicatie opnieuw geladen worden, wat ca. 1,5 seconde kost.

De applicatie moet dus in de lucht worden gehouden. We hebben dit opgelost door een taak te definiëren die eens per twee minuten wordt gedraaid en de applicatie aanroept. Dit levert een flinke verbetering op. In onderstaande grafiek kun je duidelijk de verschillen zien.

Nu de applicatie blijft draaien kost het verwerken van een verzoek nauwelijks meer dan 500 ms.

Verwerkingstijd voor en na het definiëren van de 2 minuten taak

We hadden overigens nog een ander probleem. Je zou verwachtten dat een nieuwe post in WordPress na maximaal een uur zichtbaar zou zijn op de site; eens per uur wordt de data uit WordPress namelijk ververst. Dat gebeurde echter niet. Het leek erop dat de data op een of andere manier in een cache werd opgeslagen.

De reden van deze post is dus om dat opnieuw te testen. We hebben achter de url een random nummer geplaatst zodat de recentste informatie wordt gelezen. We zijn benieuwd of deze redenatie klopt.

(Rond 10.28 uur moet het bijwerken plaats hebben gevonden: http://appligate.appspot.com).

NB. Redenatie bleek te kloppen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: