LUG2009 en AppliGate

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van onze presentaties voor de LUG2009, eind oktober a.s. Jeroen geeft een presentatie over DAOS in de AMD10 sessie. Ikzelf geef twee presentaties: DEV01 – Introductie XPages en DEV02 Advanced XPages.

XPage AppOm allerlei technieken in DEV02 toe te kunnen lichten hebben we een XPage applicatie gebouwd, Disney Employees. Natuurlijk met een knipoog naar a.s. Lotusphere 2010. Zelf zijn we erg enthousiast over de applicatie, als demo dan natuurlijk. Meer informatie over de applicatie vind je in onze XPage wiki.

Waarschijnlijk komen in DEV02 de volgende onderwerpen aanbod:

  • Dojo layout controls. In Domino 8.5.0 moet je nog met <div>’s werken, in versie 8.5.1. is dat zelfs nog meer geïntegreerd en hoef je geen <div>’s meer te gebruiken. Super.
  • XPages Custom Controls, natuurlijk de twee van OpenNTF die ik heb gevonden: Login en FishEye CC’s. Ook vond ik een zeer fraai voorbeeld van een View Control CC’s, dus het equivalent van @Command([CollapseAll]) en @Command([ExpandAll]).
  • Computed Window title.
  • Het gebruik van Java objecten om met externe applicatie te communiceren.
  • En tenslotte localization, d.w.z. je applicatie geschikt maken voor verschillende talen (onze applicatie ondersteunt en/nl). Verbluffend makkelijk. Echt Whow!

Na de LUG2009 zullen we onze presentaties op de website van AppliGate zetten.

De LUG2009 wordt een echt groot spectakel. Ongelooflijk wat voor werk Marnix Kemme verzet om er een succes van te maken. Onze complimenten.

Kom ook als je enigzins kunt.

Ik geef mijn presentaties op de donderdag en Jeroen op vrijdag. We staan ook met een stand op de LUG2009, mede als “Lotus loves People” deelnemer.

Lotus loves people is een gezamelijke inspanning van alle IBM Lotus Domino Business Partners in samenwerking met IBM Nederland om Lotus Domino extra onder de aandacht te brengen van het MKB. Moet zeker kunnen lukken als je ziet hoe makkelijk en snel je web-applicaties bouwt met XPages met alle voordelen van Domino, o.a. security. Wij zijn enthousiast.

Tombola. Er is ook een tombola. De prijs die AppliGate ter beschikking stelt is een gratis D8L55 – Introduction to IBM Lotus Domino 8.5 XPages cursus.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: